Glutensiz Simit


Malzemeler

2 su bardağı schar B mix un
1 paket toz maya
1 çorba kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1_2 yemek kaşığı sıvı yağ
1 yemek kaşığı yoğurt
1 bardak su
1 tatlı kaşığı mahlep

Üzeri:
1 su bardağı su
1 çay bardağı pekmez
kavrulmuş susam


Yapılışı:

Derin bir kapta Un+tuz+seker+maya +mahlep+su koyun ve 2 dakika karistirin yogurun elde, ve ustunu ortun-10 dakika dinlensin.Az unlu tezgaha alin ve 10-15 dakika yogurun ilik bir yere koyun 2 saat-mayalansin. simitleri pisireceginiz firin tepsilerine simit konacak yerlere misir unu ekin elle veya hafifce muntazam yaglayin


Her parcayi avuc iciniz ile tezgah ustunde yuvarlayarak 15-16 santim kadar bir ip haline getirin. Herbirinin uclarini altta kalacak sekilde kapatın. SIMIT SEKLI VERIN. Simiti yaglanmis tepsiye koyun. Aralarinda 5 cm birakarak oteki simitleri de tepsiye yerlestirin. Ustlerini bezle ,strecle veya naylonla vs ortun, ilik yerde/oda isisinda 60 dakika daha kabarmaya birakin. Elle gozle kontrol edin,hazir mi. derin bir kaba su ve pekmezi koyun sinitleri bu suya daldırıp çıkarın sonra susama bulayıp tepsiye dizin 250 derecede 15_20 dakika önceden ısıtılmış fırında pişir.

0 yorum: