Kara Buğday'la İçli Köfte






 En çok İçli Köfte yapamayacağız diye üzülüyorken Kara Buğday'dan nasıl olur diye denemeye karar verdik.Ve iyikide karar vermişiz.Çünkü böylece Çölyaklılarında bu eşsiz lezzetten mahrum kalmadan  kara buğdayla ile yapılsa bile aynı lezzetteki köftelerin yenebileceğini  keşfettik ve sizlerle de paylaşmak istedik.



MALZEMELER

         Dış Malzemesi

  • 1 çorba  kasesi kara buğday
  • 1 yumurta
  • 2.5 yemek kaşığı Glutensiz Un
  • 1 yemek kaşığı Mısır Nişastası
  • 1 yemek kaşığı Patates Nişastası
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 250 gr. siyah  çekilmiş kıyma

 İç malzemeler:

  • Yarım kg. kıyma
  • 4-5 adet kuru soğan
  • Yarım demet maydanoz
  • Arzuya göre 1-2 kaşık pul biber
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Yarım paket Becel
  • 1 avuç kadar çekilmiş ceviz
  • 1 çay kaşığı kimyon
Yapılışı:


Karabuğdayı  üzerine çıkacak kadar  sıcak su ilave ederek   kabarması için 1-2 saat kadar bırakın.Yumaşadıktan sonra bulgur görüntüsü alana kadar robotta çekin. siyah çekilmiş kıyma,1 yumurta,2.5 kaşık glutensiz un,1 kaşık patatesnişastası,1kaşık mısır nişastası,tuz,kimyonu çekilen karabuğdayın içine karıştırıp tekrar robottan çekin.

İçinin yapılışı:

Kıyma ve soğanı kavurun.Maydanozı ince kıyıp içine ilave edin.Tuz karabiber kimyon ve diğer malzemeleri de katıp kavurun.Ilıdıktan sonra dolaba koyun.İyice soğuduktan sonra dış  malzemeyi bir tepsiye alıp elinizi hafifçe ıslatıp
hamurdan, cevizden biraz daha büyük parçalar koparıp sol avucunuza alın.Avucunuzdaki parçayı yavaş yavaş döndürerek, sağ işaret parmağınızla ortasını oyun.Dolaptan çıkardığınız malzeme ile içini doldurup, elinizde çevirerek ucunu kapatın.
Derin bir tencerede kaynattığınız tuzlu suya atıp suyun üzerine çıkana kadar haşlayın ve servise alın.


Not: Acılış tarifini asagıdaki siteden görebilirsiz.Kolay gelsin ve afiyet  olsun

http://lezzetinizinde.blogspot.com/2005/08/annemin-ili-kftesi.html

0 yorum: