Malzemeler
3yumurta, 1 su bardağı yağ, 1 su bardağı süt, 2 kaşık kakao, vanilya, kabartma tozu, 1,5 su bardağı şeker, yaklasık 200 gr piyale Pirinç unu
Yapılışı:
Şekerle yumurtayı iyice çırpın. Süt, yağ, kakao ekleyin. Bu karışımdan bir bardak ayırın. Kalan malzemeye un, vanilya ve kabartma tozunu koyun.Kek kıvamında olmasına dikkat edin. Tepsiye dökün ve 180 derecede içini alana kadar pişirin. Fırından çıkardıktan sonra ayırdığınız sosu kekin üstüne dokün.
(Ben çiğ yumurtayı kekin üzerine dokmek istemediğimden;yumurta koymadan şeker süt yağ kakaoyu yaklaşık bir su bardağı ölçeginde ayırıp ayrıca çırptım.)
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
0 yorum:
Yorum Gönder