Berfin'den Revani Tarifi

 ÇÖLYAK GÜLÜ REVANİSİ

MALZEMELER
500gr yoğurt
6 yumurta
500gr şeker
2 paket kabartma tozu
1 limon suyu
500 gr un [ ben sinangil kullandım]
ŞURUBU
5 SU BARDAĞI SU
5 SU BARDAĞI ŞEKER
1 LİMON SUYU
YAPILIŞI
Yumurta ile şeker elle iyice çırpılır. yoğurt,un,kabartma tozu,limon suyu eklenip iyice iki elle karıştırılır. pürüzsüz hale gelince margarinle yağlanmış tepsiye dökülür. 180 derecede pişirilip soğuk şerbet dökülüp arzuya göre süslenir.
isteğe göre içeriğine fındık,fıstık,ceviz, ilavesi yapılabilir. hamuru kakaolu yada iki renk olarakta hazırlanabilir. kakaonun sıkma özelliği göze alınarak un miktarı biraz azaltılır. [sırf kakaolu yapılırsa]
bu ölçü sinangil ununa göre glutensiz unun koyulaşma özelliği olduğunu hepimiz biliyoruz.
yapmış oldugumuz revaniyi neticeye göre un miktarı çoğalıp, azaltılabilir,

AFİYET OLSUN

0 yorum: