Muhallebili Lokum


MALZEMELER

  1. 3 su bardağından 2 parmak eksik soğuk süt
  2. 3.5 yemek kasığı Glutensiz Un
  3. 3 yemek kaşığı toz şeker
  4. 1 paket vanilya
  5. 2 nohut büyüklüğünde damla sakızı ( isteğe bağlı)
  6. 1 poşet kremşanti,
  7. 1/2 su bardağı süt (krem şanti için)
  8. İri dövülmüş fındık veya ceviz,(ben antepfıstığı kullandım)
  9. Bolca hindistan cevizi

HAZIRLANIŞI

Sütün içine ; unu, toz şekeri ilave edip, orta ateş üzerinde sürekli çırparak oldukça koyu bir muhallebi olana dek pişirin. İndirmeye yakın damla sakızını ve vanilyayı ilave edin.25 - 40 cm arası dikdörtgen bir tepsinin üzerine bolca hindistan cevizi serpiştirin. Pişen muhallebinizi tepsinin her yerine eşit miktarda döküp, kaşık sırtı ile düzeltin.1/2 su bardağı soğuk süt ile hazırlamış olduğumuz krem şantiyi muhallebinin üzerine yayın.Tercihe bağlı olarak krem şantinizi kakaolu da hazırlayabilirsiniz.

Bu şekilde hazırlanan tepsiyi buzdolabına kaldırıp, 1 saat kadar bekletin.Dolaptan aldığınız muhallebinin üzerine iri kıyılmış fındık veya ceviz serpiştirip,enine 3'e - boyuna 4'e kesip, (12 parça) herbir parçanın kenarına muz çubuğu koyup, (isteğe bağlı) kakaolu için fındık veya ceviz serpiştirdikten sonra damla çikolata ilave edebilirsiniz.Bir bıçak yardımıyla parçaları köşesinden kaldırırsanız zaten hindistan cevizi nedeniyle tepsiye yapışmayan hamur rahatlıkla yerinden ayrılacaktır. Bu parçayı rulo yaparak,hindistan cevizi dolu tabağa alıp, çabuk hareketlerle birkaç kere döndürdükten sonra kağıt muffin (küçük kek) kalıplarına yerleştirerek servise hazırlayabilirsiniz.

0 yorum: