Glutensiz Çubuk Kraker


MALZEMELER


* 3,5 su bardağı GLUTENSİZ un (Hamur yumusak olursa yaklasık 1 bardak daha
* un ilave edilebilir)
* Yarım paket kabartma tozu
* 3 kaşık zeytinyağı
* 1 su bardağı su
* Yarım tatlı kasığı tuz
* 1 yumurta sarısı
* üstüne sürmek için susam veya çörek otu

Yapılışı:
Yağ ve yumurta sarısını çırpın. Kulak memesinden daha sert bir hamur elde edene kadar un eklemeye devam edin. Kabartm tozu ve tuzu ilave edin.Çubuk şeklini verip yumurta beyazı sürdüğünüz ve susam/çörek otu serptiğiniz krakerleri yaglı kagıt serdigimiz tepsiye dizip önceden ısıtılmış , fırında 230 C de kızarana kadar pişirin.Afiyet olsun...

0 yorum: