Glutensiz Tiramisu


Tiramisu için gerekenler:

1 adet yuvarlak kakaolu kek(Sitedeki Alman Pastası tarifindeki kekin kakaolusunu yaptım tarif  icin adresi yazıyorum.Malzemelerine 2 yemek kasığı kakao ilave edeblir arzu ederseniz ise sade kek ile de yapabilirsiniz.)

http://colyaklilar.blogcu.com/4750460/

 

Keki ıslatmak için:

  • 1 su bardağı su
  • 2 yemek kaşığı nescafe
  • 1.5 yemek kaşığı toz şeker

Krema için :

  •  4 su bardağı süt
  • 1 yumurta,
  • 1 paket (200 gr) labne peyniri
  • 3 kahve fincanı Glutensiz Un,
  • 3 kahve fincanı toz şeker .

(Benim kekim küçük olduğu icin,kremanın yarım olcüsünü yaptım.Sizler yaptığınız keke gore orjinal tarifi veya yarım olcüsünü kullanabilirsiniz.)

Kremayı yapmak için süt, un, yumurta ve tozşekeri tencereye alıpmikserle çırpın.Ateşe koyup sürekli karıştırarak muhallebi kıvamını alana kadar pişirin. 10 dakika soğutun. Bu arada sıcak su, iki çorba kaşığı neskafe ve toz şekeri karıştırın. Keki ikiye ayırarak iç yüzlerini bununla ıslatın. Krema soğuyunca içine bir paket labne peynirini ekleyin, karıştırarak iyice yedirin. kremanın yarısını servis tabağındaki kekin üzerine kalın bir şekilde sürün. diğer kek katını üzerine kapatın. Kalan kremayla keki kaplayın. Soğuduktan sonra süzgeç yardımıyla kakao serpin. Buzdolabında birkaç saat dinlendirip servis yapın...

0 yorum: