Arkadaşlar tekrar merhabalar, bayram tatlımızı yaptık sıra börekte hemde su böreği;
Malzemeler
3 yumurta
1 yemek kaşığı yoğurt
1 çay kaşığının yarısı sirke(yumurta kokusunun hafiflemesi için)
biraz tuz
Glutensiz un
Sıvı yağ ve içi için isteğe göre kıyma,peynir,ıspanak v.s.bolca su
Yapılışı
Yumurta,yoğurt,tuz,sirkeyi karıştır üzerine aldığı kadar un ilave edin ve yumuşak hamur haline getirin cevizden az büyük bezeler halinde alın ve oklava ile çok ince olmayacak şekilde açın hamurların hepsini açtıktan sonra biraz serili olarak dinlendirin.Büyük bir tencereye bolca su koyun ve kaynatın içine de bolca tuz atın su kaynayınca hamurları teker teker bu içinde haşlayın ve tepsiye dizin her katınb arasına sıvı yağ sürün dört hamurdan sonra ortaya istediğiniz iç malzemeden koyun üzerine tekrar hamurları suda tek tek haşlayarak aynı işlemi tekrarlayın,Börekler biraz dinlendikten sonra tepside fırına vermeden ocak üzerinde alt üst ederek kızartın isterseniz fırına da verebilirsiniz ama bu şekliyle biraz kuru börek gibi oluyor tepside kızartamazsanız teflon tavada da kızartabilirsiniz herkese afiyet olsun telrar hayırlı baklavalı ve börekli bayramlar dilerim.
0 yorum:
Yorum Gönder