Çilekli Pasta

Malzemeler

Pandispanyası İçin;

  • 4 yemek kaşığı toz şeker
  • 2 yumurta sarılarını ve beyazlarını ayrı kaplara ayıralım
  • 4 yemek kaşığı glutensiz un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • Üzeri icin krem Şanti
  • Çilek

    Kreması İçin;

    1/2 Lt Sut

    1 Yumurta sarısı

    2 çay bardagı şeker

    1 paket vanilya

    3 yemek kaşığı un

    1 tatlı kasığı margarin

    Yapılışı:

    4 yemek kaşığı toz şeker ile 2 yumurtanın sarısını mikserle çırpın. ayrı bir kapta 4 yemek kaşığı un ile 1 paket kabartma tozunu karıştırın. bir başka kapta 2 yumurtanın beyazını köpükler oluşana kadar çırpın. yumurta beyazlarını şekerli yumurta sarılarına yavaş yavaş ilave edin. unu da azar azar ekleyerek yavaşça çırpın.

    Karışımı yağlı kağıt serilmiş bir tepsiye yayın.Önceden ısıtılmış 170C fırında kekin üzeri kızarana kadar pişirin.

    Krema icin; un süt seker yumurta sarısını krema kıvamına gelene kadar pişir.Piştikten sonra margarin ve vanilyayı koyarak karıştırın.Ve ılımaya bırakın.Ilıkdıktan sonra pastanın arasına kremayı sürüp çilekleri dizin.Üzerine Dr. Oetker'in krem şantisinden sürüp arzuya gore cilek kivi vs. ile süsleyebilirsiniz.Afiyet olsun...

  • 1 yorum:

    Adsız dedi ki...

    Tarifler çok güzel ve bu bilgiler oldukça faydalı... İyiki varsınız! Teşekkürler...