Malzemeler
Pandispanyası İçin;
Kreması İçin;
1/2 Lt Sut
1 Yumurta sarısı
2 çay bardagı şeker
1 paket vanilya
3 yemek kaşığı un
1 tatlı kasığı margarin
Yapılışı:
4 yemek kaşığı toz şeker ile 2 yumurtanın sarısını mikserle çırpın. ayrı bir kapta 4 yemek kaşığı un ile 1 paket kabartma tozunu karıştırın. bir başka kapta 2 yumurtanın beyazını köpükler oluşana kadar çırpın. yumurta beyazlarını şekerli yumurta sarılarına yavaş yavaş ilave edin. unu da azar azar ekleyerek yavaşça çırpın.
Karışımı yağlı kağıt serilmiş bir tepsiye yayın.Önceden ısıtılmış 170C fırında kekin üzeri kızarana kadar pişirin.
Krema icin; un süt seker yumurta sarısını krema kıvamına gelene kadar pişir.Piştikten sonra margarin ve vanilyayı koyarak karıştırın.Ve ılımaya bırakın.Ilıkdıktan sonra pastanın arasına kremayı sürüp çilekleri dizin.Üzerine Dr. Oetker'in krem şantisinden sürüp arzuya gore cilek kivi vs. ile süsleyebilirsiniz.Afiyet olsun...
1 yorum:
Tarifler çok güzel ve bu bilgiler oldukça faydalı... İyiki varsınız! Teşekkürler...
Yorum Gönder