Glutensiz Mozaik Top Kek


Glutensiz Mozaik Top Kek

Malzemeler:
* 125 gr, oda sıcaklığında yumusak margarin
* 2 Yemek kaşığı Kakao
* 1 bardak toz şeker
* 1 yumurta
* 1 paket vanilya
* 3 su bardağı glutensiz un
* 2 yemek kaşığı pirinç unu
* Yarım tatlı kaşığı karbonat
* 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
* 1 su bardagı süt



1. Şekeri ve tereyağını krema kıvamına gelene kadar çırpın. Yumurtayı ekleyip vanilyayı da ilave ederek çırpmaya devam edin.
2. Ayrı bir kabın içinde unu, karbonatı ve kabartma tozunu karıştırın. Yumurtalı karışıma 3 seferde ekleyin. Eğer un çok az geldiyse azar azar un ekleyin.
3. Hamuru ikiye bölüp yarısına kakao karıştırın. Sade hamuru yağlanmış olan küçük kek kalıplarına dök.Kakaolu karışımıda bir kasık yardımıyla sade kek hamurunun icine karıştır.180 derecede 30 dakika pisirin.Afiyet olsun.

0 yorum: