Gencay Bey'den Gnocchi

(Tarifimizin resmide bizzat Gencay Bey'e aittir)

 

Malzemeler:

750gr. pişince içi unlu gibi olan ve çabuk dağılan patates
150gr.glutensiz un(schar kullandım)
75gr mısır nisastası

1 yumurta
- 1,5 tatlı kaşığı tuz
- biraz muskat ve karabiber
- patates ezici veya benzeri yardımcı bir alet;

1- Patatesleri kabukları ile pişirin. Yumuşadıkları zaman ateşten alıp daha sıcakken soyun ve hemen ezin veya rendeleyin. Biraz soğuyunca un, tuz,mısır nişastası, baharat ve yumurta ile toplanana kadar iyice yoğurun.
2- Hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar koparıp, başparmak kalınlığında rulolar yapın. 1,5 cm’lik parçalar kesin.
3- Unlanmış bir çatal ile parçaların iki tarafını bastırın. (Çatalın şekli parçaların üzerine çıkıyor.)
Kaynayan tuzlu suda yaklaşık 5 dakika haşlayın. Sudan delikli bir kepçe yardımıyla çıkarıp iyice süzdürün. (Ben hepsini bir anda süzgece boşalttım. 5 dakika sonra hepsi birbirine yapışmışlardı, tek tek ayırmak zorunda kaldım.)
5- Pişen ve suları süzülen gnocchileri teflon bir tavada 1 kaşık zeytinyağı ile üzerleri altın rengini alana kadar çevirin.

Domates sosuyla veya sebzeli yemeklerin yanında servis yapabilirsiniz.

Domatesli, mantarlı sos: Bir kutu konserve domates veya 4 tane rendelenmiş domates, 1 soğan, 10-11 tane orta boy mantar, bir fiske şeker, kekik, nane, fesleğen ve 1 çorba kaşığı kadar doğranmış maydanoz.

Soğanı yemeklik doğrayın. İkiye veya dörde bölünmüş mantarlar ve 2 yemek kaşığı zeytinyağı ile tavaya koyun. Mantarlar suyunu salıp çektiği zaman domatesleri, yarım bardak suyu ve şekeri ekleyin. 5-10 dakika kadar pişirin. Ateşten almaya yakın baharatlarını ekleyin. Servis yaparken maydanozları ekleyin.

Artan gnocchileri pişmiş şekilde kapalı bir kapta, buzdolabında 2-3 gün saklayabilirsiniz. Servisten önce tavada çevirirseniz tadı çok güzel, çıtır çıtır oluyor...

0 yorum: