Hacer Kesici'den Ramazan Pidesi ve Lokma Tarifi

Lokma tatlısı

Malzemeler:

2 yumurta, 2 kaşık yoğrut,1 çay kaşığı kabartma tozu,biraz ceviz(isteğe bağlı),aldığı kadar mısır unu.

Yapılışı:

Yoğurt,ceviz,yumurta karıştırılır içine mısır unu ve kabartma tozu ilave edilir,mısır unu miktarı hamura göreayarlanır,kıvamı kek kıvamından biraz daha katı olacak,hazırlanan hamur kızgın yağda kızartılır.Şırınga ile daha güzel görüntüsü olyor,şırınga yoksa bir tatlı kaşığı ilede yapılabilir,Sıvı yağ tavada iyice kızdırılır içine kaşık ile hamur konur ve kızartılır,kızaran lokmalar soğuk şerbet içineatılır ve şerbeti çekince çıkartılır ve servis yapılır.Afiyet olsun.

Ramazan Pidesi:

Aynen ekmeklik hamuru gibi hamur hazırlanır tepsi içine yağlı kağıt serilir ve hamur üzerine dökülür mayalanması için bi süre bekletilir sonra üzeri bıçak ile dilim dilim keislir ve üzerine susam ve çörek otu

ekilir ve fırında iyice kızartılır afiyet olsun

0 yorum: