Glutensiz Alman Pastası


Malzemeler

Kek için;
- 4 yumurta
- 3 kahve fincanıyla şeker
- 3.5 kahve fincanıyla Schar C Mix Glutensiz un
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 2 adet muz

Krema için;
- 125 gr. margarin
- 1 adet yumurta
- 1/2 su bardağı toz şeker
- 2 tepeleme yemek kaşığı Glutensiz un
- 3 su bardağı süt
Üzeri için;
- 1/2 su bardağı pudra şekeri
- dövülmüş şamfıstığı

Hazırlanışı;

Yumurtaları şekerle birlikte mikserle 2-3 dakika çırpın. Üzerine un ve kabartma tozounu eleyerek tahta kaşıkla karıştırın. 25-30 cm. çapındaki kek kalıbını yağlayıp. Hazırladığınız karışımı dökün.175 dereceye ısıtılmış fırında üzeri sararıncaya dek 30-35 dakika pişirip çıkarın ve soğumasını bekleyin. Soğuduktan sonra enlemesine ikiye kesin.

Krema için, yumurta ve toz şekeri tencereye alın ve çırpın. Un ve sütü de ekleyip topak kalmayacak şekilde çırpın. Bu karışımı orta ısılı ateşte sürekli karıştırarak muhallebi kıvamına gelinceye dek pişirin, kaynamaya başlayınca ocaktan alın. Üzerine yağı ilave edip yine yüksek devirde mikserle 2-3 dakika çırpın. Kremayı kekin arasına bolca sürüp üzerine dilimlediğiniz muzları dizip kekin ikinci parçasını da üzerine yerleştirin. Pudra şekeri ve dövülmüş şam fıstığı ile süsleyerek servis edin.

NOT:Tarif http://marifetteyze.blogspot.com/2006/12/alman-pastas.html sitesinden alınarak glutensiz una uyarlanmıştır.

0 yorum: