Glutensiz Şekerpare


Malzemeler:
Yarım paket margarin,
Yarım su bardağı pudra şekeri
2 yemek kaşığı mısır irmiği
1 yemek kaşığı hindistan cevizi
1 yumurta
2,5-3 su bardağı Glutensiz un
Yarım paket vanilya
Yarım paket kabartma tozu

Şerbeti için:

1.5 su bardağı şeker
2 su bardağı su
1/4 limonun suyu

Şekerparelerin hazırlanması:Margarin, pudra şekeri, mısır irmiği, hindistan cevizi, yumurta, un, vanilya ve kabartma tozunu karıştırarak yumuşak bir hamur elde edin.Hamurdan kurabiye yapar gibi küçük parçalar alıp hafif düzleyin. Hepsini tepsiye dizin. Önceden ısıtılmış fırında pişirin.


Şerbetin hazırlanması:Şekeri ve suyu küçük bir tencerede kaynatın. Kaynadıktan 5 dakika sonra yarım limonun suyunu ekleyip kısa bir süre daha kaynatın.Ateşten alıp ılıtın.Şekerpareler piştiği zaman fırından çıkarıp 3 dakika bekletin. 3 dakika sonunda ılık olan şerbeti (püf noktası; şekerpareler sıcak, şerbet ılık olmalı) şekerparelerin üzerine gezdirin. Tepsinin üzerine başka bir tepsi kapatıp servis yapacağınız zamana kadar bekletin.

(Tarifi;www.portakalagaci.com adresinden alarak glutensiz olarak uyarladım)

0 yorum: