Glutensiz Brownie


Malzemeler

*200 gr bitter çikolata( rendelenmiş)
*125 gr becel
*1 su bardağı şeker
*3 yumurta
*1 çay kaşığı vanilya
*2 bardak schar mix
*yarım bardak fındık (iri çekilmiş)
*üstü için: 100 gr çikolata

Yapılışı:


Fırını önceden 180 derecede ısıtın.20 cm lik kare pişirme kabını yağlayıp,kabın bütün kenarlarından 5 er cm dışarı sarkacak şekilde yağlı kağıdı yerleştirin.

Rendelenmiş çikolatayla becel i benmari usulü eritin oda ısısına gelmesini bekleyin.Şekeri ilave edip şeker eriyene kadar karıştırın.teker teker yumurtaları ekleyin ve çırpmaya devam edin.ardından vanilyayı ekleyin.unu ilave edin çok karıştırmadan fındıkları ilave edin tekrar karıştırıp fırın kabına boşaltın.35_40 dakika pişirin.fırından alıp oda sıcaklığına gelmesini bekleyin. Çikolatayı benmari usulü erittikten sonra ılık çikolatayı browninin üzerine dökün.Çikolatanın sertleşmesi için buzdolabında bekletin..Soğuk sevis yapın.

0 yorum: