Glutensiz Rulo Pasta



Kek Malzemeleri
4 yemek kaşığı toz şeker
2 yumurta sarılarını ve beyazlarını ayrı kaplara ayıralım
4 yemek kaşığı glutensiz un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 muz
Krema malzemeleri:


1 paket bitter cukulata
1 kutu krema
3 kasık krem santi
Uyarlama:http://www.portakalagaci.com/oburcuk/2004/09/muzlu_rulo_past.html

Yapılışı:

4 yemek kaşığı toz şeker ile 2 yumurtanın sarısını mikserle çırpın. ayrı bir kapta 4 yemek kaşığı un ile 1 paket kabartma tozunu karıştırın. bir başka kapta 2 yumurtanın beyazını köpükler oluşana kadar çırpın. yumurta beyazlarını şekerli yumurta sarılarına yavaş yavaş ilave edin. unu da azar azar ekleyerek yavaşça çırpın. Karışımı yağlı kağıt serilmiş bir tepsiye yayın.Önceden ısıtılmış 170C fırında kekin üzeri kızarana kadar pişirin.Kek pişince fırından çıkarıp hala sıcakken yağlı kağıt yardımıyla gevşek bir rulo yapın ve sardığınız yağlı kağıdın üzerine ıslak bir mutfak bezi yayarak keki dinlendirin. (çok sıkı sararsanız kek yırtılır) Krema icin cikolata benmari usulu eritildikten sonra krema eklenir karıstırılır biraz daha katı bir krema elde etmek icin krem santi ilave edilir ve kekimiz soğuduktan sonra arasına sürülür.Muz konularak tekrar rula yapılır.Üzerini istege gore krem santi ile kaplayabilecegimiz gibi cikolata sosunu da kullanabiliriz.

0 yorum: