Glutensiz Elmalı ve Tarçınlı Kurabiye




Malzemeler

150 gr yumuşak margarin
Yarım çay bardağı sıvıyağ
1 yumurta
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı patates nişasta
1 su bardağından biraz az pudra şekeri
4 su bardağı un
1 paket kabartma tozu

İçi; 2 elma
2 çay kaşığı tarçın
4 yemek kaşığı tozşeker

Üzeri için; 2-3 yemek kaşığı pudra şekeri

Yapılışı:

Elmaları soyun ve rendeleyin, şekerle beraber orta ateşte suyunu çekene kadar pişirin.Tarçın ekleyin ve soğumaya bıraktın.Hamur malzemelerini yoğurma kabına alıp, un ekleyerek, ele yapışmayacak yumuşaklıkta bir hamur yapın.Hamuru ince yuvarlak actıktan sonra ücgen seklinde (sigara boregi gibi)kesin ve icine elmalı harctan koyup yine sigara boregi sarar gibi sarın.Tepsiye yağlı kagıt serip, 170 derecede 30-35 dakika kadar pişirin..Sıcakken üzerine pudra şekerini serpin.

Not:Elmalı harcım bitince kalan hamura tarcın ekleyip gordügünüz tarcınlı yıldız kurabiyeyi yaptım oda cok lezzetli oldu.







0 yorum: