Glutensiz Kaymaklı Dondurma



Malzemeler:

1 litre Süt
1 tatlı kaşığı Patates Nişastası
4 çay kasığı sahlep (cekilmis sahlep)
1 bardak seker
2-3 damla sakızı (istege gore)


Tüm malzemeleri bir kaseye dokup,iyice karıstırın.Buzdolabında yarım saat bekletin. Çıkartıp mikserle çırpın.1 tencereye alarak orta ateste muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin.Soğumasını beklerken her 5 dakikada bir çırpın.Soğuduktan sonra cam kaseye alıp buzluğa koyun ve yine her 5 dakikada bir çıkartarak ta ki kıvamını alana kadar bu işlemi gerceklestirin.Dondurma kıvamını aldıgında üzerine sera kapatarak 1 gece dinlendirin.Ertesi gün lezzetli dondurmanızı afiyetle yiyebilirsiniz.

0 yorum: