Hacer Hanım'dan İçli Börek

İçli Börek,
Malzemeler,

Yumuşak bir hamur yoğurmak için az tuz,az maya,bir yumurta akı ve su ve aldığı kadar un.Malzemeleri istediğiniz kadar çoğaltmak ve azaltmak sizin elinizde (un olarak sinangil,pirinç unu,schar kullandım)unu ben yaklaşık 2 su bardağı kullandım.
Yapılışı;
Unu havuz halinde koyun içine tuz,maya,yumurta akı ve suyu ekleyerek yumuşak hamur haline gelene kadar yoğurun.Cevizden az büyük bezeler haline getirin ve oklava ile olabildiğince ince açmaya çalışın sonra içine istediğiniz bir harç hazırlayın ve koyun(bu harç patates,peynir,kıyma,ıspanak olabilir sizin isteğinize bağlı) ve katlayın D şeklinde katlanacak sonra tavada pişirin ve tereyağı ile yağlayın afiyet olsun.

1 yorum:

Adsız dedi ki...

tşk edrm çok leziz