Kıymalı ve Peynirli Tepsi Böreği


Malzemeler:

Hamur İçin:
1 Yumurta
1 Kase Glutensiz Un
Biraz sıvıyağ
Tuz
Su

Harc için:
2 Yumurta *1 bardak süt * Sıvıyağ *Tuz (İçine isteğe göre; peynir patates kıyma konabilir)

1 yumurta,1 kase glutensiz un biraz sıvı yağ,tuz hamur ele gelecek kadar su katıp yoğrulacak,bir süre dinlendirildikten sonra iç malzemesi. isteğe bağlı peynirli kıymalı pataresli de olabilir.2 yumurta 1 bardak süt sıvı yağ tuz çırpılacak,hamurdan küçük parçalar alıp merdaneyle ince açın.Tepsiyi yağlayın her katın arasına sütlü harçtan ilave edin 3 kat yaptıktan sonra kıyalı harcı arasına döşeyin tekrar yufkaları 3 kat üstüne koyun üzerinede sütlü harcı döküp 200 derece 25-30 dakika pişirin.

0 yorum: