Kestaneli Emily



KESTANELİ EMILY ( 12 kişilik ) :

Hamuru için:
300 gr. Un
70 gr. Pudra Şekeri
120 gr. Tereyağı
1 Adet Yumurta
Bir tutam vanilya

İç malzemesi için:
3 Adet Elma
Bir tutam tarçın
2 çorba kaşığı Toz Şeker
1 çorba kaşığı Kuru üzüm
1 çorba kaşığı Kırık Ceviz
5 çorba kaşığı Kafkas tatlandırılmış kestane püresi

Üzeri için:
1 çorba kaşığı File badem
1 Yumurta
2 çorba kaşığı Pudra Şekeri

Un, pudra şekeri, tereyağı, yumurta, vanilyayı birlikte yoğurun ve ince bir şekilde açın. Su bardağıyla yuvarlak parçalar kesin. Elmaları soyup rendeleyin. Tarçın, toz şeker, kestane püresi, kuru üzüm ve cevizle karıştırıp yuvarlak hamur parçalarının ortasına koyup üçgen şekilde kapatın. Üzerine yumurta sürüp file badem serpiştirin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20 dakika pişirin. Fırından çıktıktan sonra üzerine pudra şekeri serpiştirip servise sunun.

0 yorum: