Tulumba Tatlısı

"İyi ki varsın Berfinciğim..Sen annen ve babana tekrar tekrar tesekkurler diyerek tarifinizi yazıyorum...."

TULUMBA TATLISI TARİFİ

MALZEMELER-500GR SU
20 GR MARGARİN
AZ LİMON SUYU
250 GR GLUTENSİZ UN
4 ADET YUMURTA
ÇOK AZ MISIR NİŞASTASI
SIKMAK İÇİN TORBA
SIVI YAĞ
ŞURUBU-1 KİLO ŞEKER,yarım kilo su, 1/4 LİMON kaynatılıp soğumaya bırakılır.
YAPILIŞI- yarım kilo su,20 gr margarin,çok az limon su ocağa koyulur.kaynamaya başlayınca 250 gr un ilave edilip pişirilir.
soğumaya alınan hamur ılıyınca azar-azar 4 yumurta ilave edilir. çok az mısır nişastası ilave edilip karıştırma işlemi bitirilir.
torbayla SOĞUK sıvı yağ içine dökülüp kızartılır.
kızaran tulumba SOĞUK şuruba konur.
AKLINIZDA BULUNSU-yumurta sayısı hamur kıvamına göre çogaltılıp,azaltılabilir. ŞEKİL olarak-tulumba,lokma,aya içinde parmak,şeklinde dökülebilir.
Yumurta yedirme işlemi elle yapılmalıdır.
Tulumbayı şerbetli olarak difrizde saklayabilirsiniz. İsteğe göre hamuru kakaolu yapabilirsiniz.
BERFİN İN BABASINDAN PASTANE TULUMBASI TARİFİ
HEPİNİZE AFİYET OLSUN **berfin**

PÜF NOKTASI- kaynayan suya çok az limon tuzu ilave edilirse kıtır olması sağlanırmış

1-şurup kaynayıp koyu kıvamda olmalı
2-limonun ekşisi az geldiği göze alınıp ,daha sert olması için limon suyu yerine limon tuzu koyalım.[kaynayan hamur suyuna]
3-şurup soğuk olmalı

0 yorum: