Çin Pilavı



Malzemeler:
2 bardak pirinç
4 yemek kaşığı tereyağ
2 bardak su
2 tatlı kaşığı tuz (silme)
1 kase salatalik
1 kase domates
1 kase kornişon turşu
1 demet maydanoz
1 demet dereotu
3 yemek kaşığı sıvıyağ

Hazırlanışı:

Pirinç yayvan bir kapta 1 tatlı kaşığı tuz ve kaynamış su ilave edilerek 1 saat bekletilir.
Pirinç bol su ile yıkanarak süzgeçe alınır.Tencerede yağ eritilerek su ilave edilir, kaynayınca pirinç ve tuz eklenerek kısık ateşte pişirilir.Salatalik domates ve turşu küp şeklinde doğranır. Maydanozlar ve dereotu ince şekilde kıyılır. Pirinç,salatalik domates dereotu turşu, maydonoz harmanlanıp servis tabağına alınır. Afiyet olsun.

0 yorum: