Kakaolu-Tarçınlı Çörek


Malzemeler:

Hamur:
# 2 1/4 tatli kasigi kuru maya
# 1/4 bardak ilik su
# 1/4 bardak seker
# 1/3 bardak ilik sut
# 1/4 tatli kasigi tuz
# 1/2 tatli kasigi vanilya
# 1 1/2 yemek kasigi yumusak tereyagi
# 2,5 bardak glutensiz un (Sinangil,pirinç unu ve Schar ekmek ununu karıstırdım)
# 1 yumurta
# 1 1/2 yemek kasigi erimis tereyagi
# 1/2 bardak iri cekilmis findik


Kakaolu İç Harcı icin: Veya:
# 1/6 bardak kakao - ( 1/6 brd Tarcin)
# 1/3 bardak seker- ( 1/3 brd seker)


Yapılışı:

1 tatli kasigi seker maya ve ilik suyunu bir kaseye alin ve 5 dakika kadar bekleyerek mayanin kopurmesini saglayin.Kalan seker, sut, vanilya ve yumusak tereyagini ekleyin.Karistirin. Ununuzun 1 1/4 bardagini katin; once mikserinizin dusuk hizinda malzemenin iyice karismasini saglayin. Sonra hizi arttirin ve yaklasik 5 dakika ya da duzgun ve elastik bir hamur elde edinceye kadar cirpin. Yumurtayı kirip akini sarisindan ayirin.Sariyi hamurunuza ekleyip cirpma islemine devam edin. Hamurunuz butunlestikten sonra diger yumurtayi da ekleyin ve yine puruzsuz bir hamur elde edene kadar cirpin. Yaklasik 3/4 bardak daha un katip cirpmak suretiyle yumusak
bir hamur elde edin..Hamuru hafif unlu bir yüzeye alın.Yaklasık 10 dakika yüzeye yapışmayacak kadar un ilavesi ile yoğurun.Bu süre sonunda puruzsuz bir hal alan hamurunuzu yaglanmis bir kaseye koyun. Kasenin agzini yine yagli strecle gevsekce kapatip hamurunuzu mutfagin ilik bir kosesinde 45 dakika mayalanmaga birakin.Bu süre sonunda hacmin yaklasık 2 katına cıkması gerekiyor. Hamurunuzun mayalanmasini beklerken kakaolu harc malzemelerini karıştırın.Fırını 175 dereceye ayarlayın..Kabaran hamuru indirin elinizle soyle bir yogurun. Ters cevrilmis kase ile orterek 10 dakika daha dinlendirin. Hamurunuzu 25 cmx50 cm lik bir dortgen olacak sekilde acin. Kenarlarda 1 ila 1,5 cm lik bosluk kalacak sekilde uzerine erimis tereyagini surun. Kakaolu harc malzemesini ve irice kiyilmis findiklarinizi hamurunuzun uzerine esit sekilde serpistirin.
Uzun ucundan baslayarak sıkı1 bir rulo halinde sarin.Ve yuvarlak dilimler halinde keserek yaglı kagıt serdiginiz fırın tepsisinin icine dizin.Üzerine seker serperek fırına verin ve 30-35 dakika kızara kadar pisirin.

(Tarcınlı yaptığınız taktirde icersine elma rendesi de ilave edebilirsiniz.)

0 yorum: