Malzemeler:
- 120 gr. tereyağ
- 100 gr. pudra şekeri
- 1 yumurta
- 250 gr Pirinç Unu
- 1 tatlı kaşığı çekilmiş Mahlep ( Kakulede olabilir)
Yapılışı:
Tereyağı ve pudra şekerini çırpın ve yumurtayı ekleyin ve cırpmaya devam edin. Mahlepi ekleyin. Pirinç ununu yavaş ekleyerek yoğurun. Ele yapışmayan bir hamur elde ettikten sonra hamuru streç folyoya sarın 6 saat buzdolabında bekletin.. Hamuru folyo arasında yarım santim kalınlığında açın. Kurabiye kalıpları ile sekil verin. Üzerlerine çatalla delikler yapın.10-12 dakika, üzerleri kızarmayacak şekilde pişirin.Afiyet olsun.
- 120 gr. tereyağ
- 100 gr. pudra şekeri
- 1 yumurta
- 250 gr Pirinç Unu
- 1 tatlı kaşığı çekilmiş Mahlep ( Kakulede olabilir)
Yapılışı:
Tereyağı ve pudra şekerini çırpın ve yumurtayı ekleyin ve cırpmaya devam edin. Mahlepi ekleyin. Pirinç ununu yavaş ekleyerek yoğurun. Ele yapışmayan bir hamur elde ettikten sonra hamuru streç folyoya sarın 6 saat buzdolabında bekletin.. Hamuru folyo arasında yarım santim kalınlığında açın. Kurabiye kalıpları ile sekil verin. Üzerlerine çatalla delikler yapın.10-12 dakika, üzerleri kızarmayacak şekilde pişirin.Afiyet olsun.
0 yorum:
Yorum Gönder